Uprawa i produkcja   |   Jak spożywać sok   |   Historia trawy pszenicznej   |   Przepisy

Terapia sokiem

Dr Britt Cordi dzieli się swym 20-letnim doświadczeniem oraz spostrzeżeniami na temat powstawania naturalnych soków z owoców i warzyw. Przekazuje wiedzę na temat ogromnego wpływu jaki wywierają one na nasze zdrowie oraz samopoczucie. Uzdrawiająca moc niektórych produktów pochodzenia naturalnego została stwierdzona już w czasach starożytnej Grecji przez Hipokratesa, fizyka zwanego też ojcem zachodniej medycyny, który powiedział „Niech twoje pożywienie będzie twoim lekarstwem”.

Natura obdarowała nas w doskonałe owoce i warzywa, których składniki odżywiają każdą komórkę organizmu i oczyszczają go. Ponadto pomagają zapobiegać chorobom i w postaci naturalnej dostarczają nam pełnej gamy składników odżywczych takich jak witaminy, aminokwasy i enzymy, które są bezpośrednio wchłaniane przez organizm. Uzdrawiająca moc soków wytworzonych z owoców i warzyw jest do prawdy imponująca. Pozyskujemy to, co jest niemożliwe do uzyskania w warunkach laboratoryjnych. Podczas gdy potrafimy wyizolować i produkować pojedyncze witaminy i minerały, to jednocześnie nie jesteśmy w stanie wytworzyć niczego co by przypominało świeżo wyciśnięty sok z owoców lub warzyw. Natura obdarowała nas w coś szczególnie wyjątkowego i jest to o wiele więcej niż suma pewnych indywidualnych składników. Substancje dostarczane przez pokarm reagują ze sobą i wspomagają tym samym ich wchłanianie przez organizm. Pomiędzy witaminami, minerałami, aminokwasami, związkami pochodzenia roślinnego, proteinami, tlenem, wodą i enzymami zachodzi niewyjaśniona synergia, która działa korzystnie na każdą komórkę w organizmie.

Możesz wydobyć z soku wszystkie substancje odżywcze i to trwa tylko 1 minutę.

Nasz aktualny stan wiedzy na temat zdrowotnych dobrodziejstw owoców i warzyw nigdy nie był tak obszerny i w związku z tym równolegle bierzemy coraz większą odpowiedzialność za nasze zdrowie. Naszą tendencja jako ludzi jest nadmiar spożywanej żywności co nie koniecznie idzie w parze z nadmiarem dostarczanych pożytecznych składników. Wiemy, że powinniśmy spożywać pięć sztuk owoców lub warzyw dziennie, a zatem sok jest doskonałym rozwiązaniem nie wymagającym dużego nakładu czasu.

Najprostszym sposobem na wzbogacenie organizmu w substancje odżywcze jest spożywanie soków z owoców i warzyw. Szybko, łatwo i pysznie! Picie naszych świeżych i 100% naturalnych soków ułatwi wasze życie. Można je swobodnie mieszać ze sobą lub z innymi sokami i nie trwa to dłużej niż 1 minutę.

Przepyszne przepisy

The Raw Foodie Juice

Jest to podnoszący na duchu sok, którego zaletą są przeciwutleniacze zawarte w czarnej borówce amerykańskiej. Seler to niesamowite warzywo, którego smak doskonale splata się z innymi i zawiera najmniej kalorii spośród innych warzyw.

  • 2 jabłka
  • 2 kapsułki zamrożonego soku LiveWheatgrass
  • 1 nać selera
  • 2 garści czarnych borówek
  • ½ ogórka
  • 2 marchewki (opcjonalnie)
  • ½-1 banana (opcjonalnie)

Jabłka, seler, ogórek oraz marchewki przepuszczamy przez sokowirówkę (lub inne urządzenie np. blender). Dodajemy borówki oraz zamrożone kapsułki soku wheatgrass i przerabiamy w blenderze przez około 30 sekund. Gotowe! Bez bałaganu i strat. Tak bez kłopotu przetrwamy nadchodzący dzień.

(Rada: aby sprawnie wydostać zamrożony sok z kapsułki, podstaw ją na kilka sekund pod kran z letnią wodą)

The Georgina’s Buzz (porcja dla 2 osób)

  • 2 banany
  • 1 koszyczek truskawek
  • 1 koszyczek zamrożonych czarnych borówek
  • 3 pomarańcze
  • 2 do 6 kapsułek soku wheatgrass (Georgia uwielbia dodawać 6!)


Wyciskamy sok z pomarańczy i dodajemy do reszty składników, które przerabiamy w blenderze przez około 30 sekund.

Georgina mówi, że to “przepyszny przepis, którym chciałabym się podzielić z klientami, aby pić razem z nimi w tak pyszny sposób. Pijemy od razu, póki sok jest chłodny!”.

Copyright © 2017 Soki Witalności - LiveWheatgrass Sklepy internetowe: