Często zadawane pytania i odpowiedzi

Co zrobić po otrzymaniu zamówienia?

Gwarantujemy, że sok dotrze do Państwa całkowicie zamrożony. Sok dojdzie do Państwa w pudełku styropianowym wypełnionym suchym lodem. Tuż po dostawie prosimy umieścić opakowanie, bądź opakowania z kapsułkami w domowej zamrażarce. Zamrożony sok w pełni zachowuje swoje właściwości przez okres jednego roku. Nie zaleca się ponownego zamrażania soku po pierwotnym rozmrożeniu.

Jak najlepiej jest spożywać sok LiveWheatgrass?

Tuż po dostawie prosimy umieścić opakowanie bądź opakowania z kapsułkami w domowej zamrażarce. W ten sposób najlepiej zachowuje on swoje właściwości. Nie zaleca się ponownego zamrażania soku po pierwotnym rozmrożeniu.

Wystarczy tylko umieścić zamkniętą kapsułkę, bądź kapsułki w pojemniku z letnią wodą na czas około 15 minut (nie rozmrażamy soku w żaden inny sposób np. w mikrofalówce czy piekarniku). Po około 15 minutach należy przelać zawartość kapsułki (bądź kapsułek) do szklanki i dodać wody lub soku owocowego dla wzbogacenia smaku. Polecamy sok jabłkowy i pomarańczowy. Instrukcja znajduje się każdym opakowaniu.

Alternatywnie, wlewamy dowolny sok do blendera, dodajemy zamrożone kapsułki miksujemy przez około 30 sekund.
Zalecamy spożywać soki LiveWheatgrass w ciągu 15 minut od rozmrożenia, ponieważ po dłuższym czasie zaczynają one tracić swoje właściwości.

Jest bardzo wiele sposobów na spożywanie soków LiveWheatgrass. Można je dodawać do koktajli owocowych, shake’ów bez konieczności uprzedniego rozmrażania (patrz powyżej).

Aby poznać więcej ciekawych pomysłów zapraszamy do działu Terapia sokiem jak i do rejestracji na naszej stronie, aby na bieżąco otrzymywać ciekawe informacje na temat zdrowia (link na dole strony). Zapraszamy również do zapoznania się z naszym programem Zdrowie w 7 Dni pełnym ciekawych i prostych przepisów na pyszny sok. Zamów tutaj.

Jak smakują nasze soki?

Nasz sok z trawy pszenicznej, którą uprawiamy w klasyczny sposób – pod gołym niebem, smakuje czysto, delikatnie i świeżo. Wielu klientów twierdzi, że smak ten jest nie do pobicia kiedy połączy się go z sokiem owocowym. Produkty na sok wheatgrass, sok z jarmużu oraz buraków są uprawiane pod gołym niebem w organicznej glebie bez tworzenia się pleśni. To czyni smak soku 1000% lepszym i oznacza brak skutków ubocznych takich jak zawroty głowy.

W jakich ilościach należy spożywać nasze soki?

Nasze soki są idealnie zbalansowane przez co się również doskonale uzupełniają. Można je zatem spożywać każdego dnia i cieszyć się nimi w dowolnych konfiguracjach. Poniższa tabelka zawiera informacje dotyczące rekomendowanych ilości.

Jeśli chcą Państwo połączyć wszystkie 4 soki na raz, proponujemy ilości od 1 do 2 kapsułek każdego z nich. Prosimy również o kontakt, gdyby mieli Państwo jakieś dodatkowe pytania 534 895 626.

Jak długo można przechowywać zamrożone soki?

Regularnie testujemy sok wheatgrass w ramach naszej współpracy akademickiej z Uniwersytetem w Plymouth. Badania wykazują, że do 2 lat przebywania soku w stanie zamrożonym, ubytek przeciwutleniaczy i chlorofilu nie następuje. To oznacza, że większe zamówienia produktu mogą być śmiało przechowywane w domowych zamrażarkach, a przy okazji można korzystać z naszych upustów i promocji. Żaden kłopot.

Jakiej wielkości są opakowania?

Każde opakowanie zawiera 30 kapsułek soku (30 uncji). Wymiary opakowania: 33 cm x 22 cm x 5 cm. Około 6 opakowań mieści się w jednej szufladzie przeciętnej zamrażarki.

Czy soki LiveWheatgrass są drogie?

Jedna kapsułka soku kosztuje mniej niż kawa, którą codziennie kupujesz po drodze do pracy. Jesteśmy jedyną firmą w Europie uprawiającą trawę pszeniczną, jarmuż oraz buraki w sposób klasyczny – pod gołym niebem, w organicznej glebie, przy wsparciu deszczu, słońca oraz wiatru. Wheatgrass występuje na rynku również w innych, tańszych postaciach takich jak tabletki, pigułki, proszek lub też jest hodowany w tackach w środowisku szklarniowym. Jednakże wówczas surowiec przechodzi przez bardzo agresywne procesy hodowli, a następnie produkcji, po których już nie jest tym organicznym, co więcej, zawiera zbędne cukry proste oraz pleśń, które są ukryte w produkcie końcowym. Nasza organiczna trawa pszeniczna rośnie w sposób naturalny (tak jak robiły to rośliny od samego początku), własnym tempem przez okres od 2 do 3 miesięcy, co oznacza 48% więcej chlorofilu i 28% więcej przeciwutleniaczy w porównaniu z hodowlą szklarniową (są to wyniki badań przeprowadzonych przez niezależny ośrodek akademicki akademicki – Uniwersytet w Plymouth). Następnie jest zbierana, wyciskana i natychmiast zamrażana w celu uzyskania najwyższej światowej jakości, którą w 110% Państwu gwarantujemy.

Produkty na soki z jarmużu i buraków przechodzą dokładnie ten sam proces uprawy i produkcji co trawa pszeniczna. Soki te są zwyczajnie pierwszorzędnej jakości i osiągają światowy poziom. Są w 100% naturalne i nie zawierają żadnych innych dodatków.

Czy mój sok dotrze zamrożony w idealnym stanie?

Tak. Pakujemy nasze produkty w specjalne pudła styropianowe wyłożone suchym lodem.

Ile kosztuje i jakie są warunki dostawy? 

Wysyłamy zamówienia od poniedziałku do czwartku włącznie, ekspresowym serwisem UPS. Jeśli zamówienie zostało złożone do godziny 14.00, paczkę wyślemy tego samego dnia. Paczka dojdzie do Państwa na drugi dzień. Zamówienia złożone po godzinie 14.00, zostaną wysłane na drugi dzień. Obecnie, nie oferujemy dostawy w sobotę.

Koszty dostawy znajdują się tutaj.

  • Koszt przesyłki i pakowania dla 1 i 2 paczek to 35 zł.
  • Koszt przesyłki i pakowania dla 3 i 4 paczek to 45 zł.
  • Nie pobieramy opłat za przesyłkę 6 i 8 paczek. 


Jakie są różnice pomiędzy sposobami uprawy klasycznej, szklarniowej i produktem sproszkowanym?

W przypadku uprawy klasycznej, sok wheatgrass zawiera o 48% więcej chlorofilu i 28% więcej przeciwutleniaczy w porównaniu z hodowlą szklarniową (są to wyniki badań przeprowadzonych przez niezależny ośrodek akademicki – Uniwersytet w Plymouth). Zestawienie różnic pomiędzy świeżym sokiem z trawy pszenicznej (bądź też jęczmiennej), a jego odpowiednikiem w postaci sproszkowanej jest identyczne z zestawieniem świeżego jabłka z jabłkiem z postaci sproszkowanej! Wysuszone i sproszkowane jabłko nie jest produktem organicznym, co oznacza, że straciło bezpowrotnie swoje najcenniejsze substancje i enzymy. Analogicznie, sproszkowana trawa pszeniczna również nie posiada swoich pierwotnych zalet i enzymów.

Trawa pszeniczna hodowana w warunkach szklarniowych bardzo często zawiera zbędne cukry proste, co jest wynikiem sztucznej stymulacji, ponieważ roślinie brakuje czasu na ich zamianę w składniki odżywcze. Tego typu hodowli dotyczy również problem powstawania pleśni. Tworzy się ona w sztucznych warunkach pod wpływem wilgoci i temperatury. Pleśń ta wytwarza mykotoksyny, które odpowiedzialne są za okropny smak oraz jako skutki uboczne wywołują zawroty głowy, nudności i bóle głowy. 

Produkty do produkcji soku wheatgrass, soku z jarmużu oraz buraków są uprawiane pod gołym niebem w organicznej glebie przez okres od 2 do 3 miesięcy. To oznacza brak cukrów, brak toksyn – czysty i świeży sok.To czyni smak 1000% lepszym i oznacza brak skutków ubocznych, które mylnie przypisuje się detoksyfikacji.

Zalety uprawy trawy pszenicznej w porównaniu do hodowli szklarniowej:

  • system korzenny wrasta 6 razy głębiej w podłoże, gdyż nie ma fizycznych ograniczeń
  • cykl wzrostu trwa od 2 do 3 miesięcy w porównaniu z cyklem 14 dniowym hodowli szklarniowej. To znacząco wpływa na zawartości substancji odżywczych
  • poziom zawartości chlorofilu jest o 48% wyższy w przypadku uprawy klasycznej, gdyż roślina wzrasta w świetle dziennym.
  • cukry proste są zamieniane na substancje odżywcze
  • brak toksyn czyni smak lepszym i oznacza brak skutków ubocznych, które mylnie przypisuje się detoksyfikacji.


Wady hodowli szklarniowej i jej podobnych:

  • trawa pszeniczna rośnie w tackach wyłożonych niewielką ilością kompostu (jeśli w ogóle!)
  • roślina poddana jest działaniu sztucznego oświetlenia i tym samym zawiera tylko połowę tego co trawa pszeniczna uprawiana na polu.


Problem tworzenia się pleśni w warunkach szklarniowych:

  • podczas, gdy warunki hodowli trawy pszenicznej w tackach są dla rośliny niekorzystne, dla pleśni są wręcz doskonałe
  • pleśń wydziela mykotoksyny, które odpowiedzialne są za okropny smak oraz jako skutki uboczne wywołują zawroty głowy, nudności i bóle głowy.
  • sok z trawy pszenicznej uprawianej pod gołym niebem smakuje orzeźwiająco. Zatem jeśli macie Państwo złe doświadczenia z sokami wheatgrass, zapraszamy do wypróbowania naszego, a będziecie mile zaskoczeni.


Jaka jest różnica pomiędzy sokiem zamrożonym a świeżo wyciśniętym? 

Zamrożony sok Wheatgrass jest równie efektywny jak świeżo wyciśnięty.

Zamrażanie żywności oraz soków znacząco spowalnia aktywność molekularną, ale nie zatrzymuje jej czy likwiduje. Im niższe temperatury mrożenia, tym wolniejsza aktywność molekularna co przekłada się na lepszą jakość produktu. Nasz sok jest przechowywany w temperaturze -35˚C, co gwarantuje zachowanie wszystkich właściwości odżywczych.

Moc zamrożonej żywności:

  • podczas swoich badań nad enzymami, dr Britt Cordi rozwinęła proces PLANT OPTO, który jest wyspecjalizowaną metodą produkcyjną opartą na błyskawicznym zamrażaniu produktów przy użyciu zamrażarek typu Blast Freezer lub Flash Freezer.
  • czas zamrażania jest bardzo istotnym czynnikiem, który w dużym stopniu determinuje jakość produktu pod względem zawartości składników odżywczych.
  • zamrażanie w domowych zamrażarkach jest procesem dosyć powolnym. W takim tempie wytwarzają się duże kryształy lodu, które nieodwracalnie naruszają wewnętrzną strukturę rośliny, przez co jej stan po rozmrożeniu różni się od tego przed zamrożeniem.
  • w rezultacie produkty mrożone przy użyciu zamrażarek typu Blast Freezer lub Flash Freezer zachowują swój smak, teksturę, kolor oraz pierwotny skład.
  • w rzeczywistości, większość zamrożonych produktów roślinnych ma pewną przewagę nad świeżymi, ponieważ są one zbierane w momencie optymalnego rozwoju i następnie błyskawicznie mrożone, podczas gdy świeża roślina jest zbierana wcześniej, aby mogła dojrzewać w pudłach podczas długiego transportu zanim trafi na półki sklepowe.


Jaki jest skład ilościowy substancji odżywczych w sokach LiveWheatgrass?

Sok wheatgrass zawiera ponad 100 różnych składników, jednakże prawo zezwala tylko na wykazywanie tych składników, które mają powyżej 15% RDA (Zalecane Dzienne Spożycie).  Kliknij tutaj, aby zapoznać się ze składami ilościowywi substancji odżywczych wszystkich naszych soków oraz ich procentowe wartości RDA. Wartości te można również znaleźć w książce Wheatgrass Jako Najdoskonalszy Lek Natury, autorstwa S. Meyerovitza (wyd. Spoutsman) lub też na stronie www.wheatgrassevidence.com.

Copyright © 2017 Soki Witalności - LiveWheatgrass Sklepy internetowe: